Update gedumpte konijntjes

08 maart 2021 10:00

Het gaat goed met de gedumpte konijnen en na wat ze meegemaakt moeten hebben is dat echt wonderbaarlijk. Saharah heeft al een nieuw thuis gevonden, maar Akeria, Kennedy en Savanah moeten nog iets verder herstellen en daarna op zoek naar een geschikte partner.

Saharah heeft deze partner gelukkig al gevonden. Haar gewonde pootje is geamputeerd en al snel was zij hersteld en er aan gewend dat ze verder moest op 3 pootjes. Toen de hechtingen eruit waren hebben we direct mensen van de wachtlijst gebeld die op zoek waren naar een lief vrouwtjes konijn en zijn ze hun konijn Puk komen brengen.

Het was liefde op het eerste gezicht! Saharah was zo blij toen ze Puk ontmoette. En Puk vond Saharah ook zó leuk, dat hij niet van haar af kon blijven. Als hij even pauze nam, dan ondernam Sahara meteen actie en knuffelde Puk bijna plat. Ook Puk is als gedumpt konijn gevonden, dus het is echt een happy end voor deze twee vondelingen.  

 
En het gaat nog steeds goed met het koppel. Haar nieuwe eigenaren vertellen het verhaal van Puk en hoe het nu met hen gaat:

“Het verhaal achter Puk is dat we hem in het bos hebben gevonden tijdens onze dagelijkse wandeling. Zo’n wit bolletje viel enorm op en toen we dichterbij kwamen, bleek hij zo tam te zijn dat ik hem kon oppakken. We hebben hem toen mee naar huis genomen (20 minuten lopen en wat gekke blikken verder ;)). We kregen een bench te leen van buren en de buurkinderen kwamen meteen aan met wortels. We zijn toen nog even naar de AH gereden voor benodigdheden en hebben hem aangemeld op Amivedi. Naarmate de dagen verstreken merkten we hoe sociaal hij was en hoe graag hij rondrende door huis. Na een week waren we verliefd en en toen hij een week later nog niet door iemand gemist werd, hebben we Amivedi gemaild dat hij eraf moest. De dierenarts tipte ons toen om een vriendinnetje bij de dierenopvang te zoeken. We hebben hem toen eerst laten castreren en ons bij het Knaagspoor gemeld. En de rest is geschiedenis! Als je mij een jaar geleden had verteld dat we nu twee konijnen zouden hebben en we er zóveel plezier van zouden hebben, had ik je nooit geloofd. :) Maar we zijn heel blij met ze en zij met elkaar!”