Streefbedrag behaald

Help jij vier gedumpte konijnen met hun dringende medische kosten?

Opgehaald

1.108
114% bereikt van het totaalbedrag € 970
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update: Het streefbedrag is dankzij heel veel gulle gevers bereikt! Ondanks dat dit het schrijnendste verhaal tot nu toe is, is het jaar nog maar net begonnen. De donaties die nu nog binnenkomen gebruiken we uiteraard voor de dieren die het ook nodig hebben. Bedankt iedereen!

Ben je je hond aan het uitlaten in het park, kijkt er vanaf een afstandje een klein konijntje je vragend aan. Dat klopt natuurlijk niet, want wilde konijnen gaan er als een haas vandoor en een tam konijn hoort niet in het park. Met dit weer zeker niet, alle regen en kou is niet goed voor een huiskonijn, die niet gewend is om te moeten schuilen. Longontsteking ligt dan op de loer.

Maar ook het eten van bijvoorbeeld gras niet te vergeten. Wanneer een konijn ineens zijn eetpatroon moet veranderen, raken zijn darmen van slag en kan hij snel sterven aan een gasbuik. Kortom, een tam konijn zomaar in een park zetten is hem veroordelen tot een pijnlijke en langzame dood.

Toch gebeurde dit deze week met een viertal konijnen, zij werden gedumpt in een park in Rotterdam Zuid. Gelukkig was er een oplettende buurtbewoner, die met de hulp van zijn broer en zus deze 4 konijnen heeft gevangen en ze naar het Knaagspoor heeft laten brengen door de Dierenambulance.

De dieren zijn er slecht aan toe en er moesten diverse röntgenfoto’s gemaakt worden vanwege botbreuken. Zelfs al oude botbreuken, terwijl één van de konijnen pas een week of 8 is. We worden helemaal naar wanneer we erover nadenken wat deze konijnen hebben meegemaakt, want botbreuken krijg je niet zomaar. Daar gaat mishandeling of slechte zorg aan vooraf!

Tot nu toe zijn er 3 van de 4 konijnen met botbreuken in de pootjes en daarvan moeten er twee geamputeerd worden en één ervan hopen we met hokrust van minimaal 6 tot 8 weken haar pootje te kunnen laten behouden. Het vierde konijn is er vanaf gekomen met “alleen” maar bijtwonden.

Uiteraard hebben ze bij ons een naam gekregen, want zonder naam besta je niet, zeggen wij altijd. 

 

 

Wil je Akeria, Sahara, Savannah en Kennedy financieel steunen, dan worden wij daar erg blij van want de kosten lopen hoog op! Tot nu toe met de foto’s en de amputaties zitten we al op € 970,-  en we zijn er nog niet! 

Wat weer zo erg opvalt is dat de dames zo lief en aanhankelijk zijn. Dat vinden wij ongelofelijk gezien het nare avontuur dat zij hebben meegemaakt.

We hopen weer op jullie steun! Help jij mee met de medische kosten? 


Bekijk alle

Update gedumpte konijntjes

08-03-2021 | 10:00 Uur
Het gaat goed met de gedumpte konijnen en na wat ze meegemaakt moeten hebben is dat echt wonderbaarlijk. Saharah heeft al een nieuw thuis gevonden, maar Akeria, Kennedy en Savanah moeten nog iets verder herstellen en daarna op zoek naar een geschikte partner. Saharah heeft deze partner gelukkig al gevonden. Haar gewonde pootje is geamputeerd en al snel was zij hersteld en er aan gewend dat ze verder moest op 3 pootjes. Toen de hechtingen eruit waren hebben we direct mensen van de wachtlijst gebeld die op zoek waren naar een lief vrouwtjes konijn en zijn ze hun konijn Puk komen brengen. Het was liefde op het eerste gezicht! Saharah was zo blij toen ze Puk ontmoette. En Puk vond Saharah ook zó leuk, dat hij niet van haar af kon blijven. Als hij even pauze nam, dan ondernam Sahara meteen actie en knuffelde Puk bijna plat. Ook Puk is als gedumpt konijn gevonden, dus het is echt een happy end voor deze twee vondelingen.    En het gaat nog steeds goed met het koppel. Haar nieuwe eigenaren vertellen het verhaal van Puk en hoe het nu met hen gaat: “Het verhaal achter Puk is dat we hem in het bos hebben gevonden tijdens onze dagelijkse wandeling. Zo’n wit bolletje viel enorm op en toen we dichterbij kwamen, bleek hij zo tam te zijn dat ik hem kon oppakken. We hebben hem toen mee naar huis genomen (20 minuten lopen en wat gekke blikken verder ;)). We kregen een bench te leen van buren en de buurkinderen kwamen meteen aan met wortels. We zijn toen nog even naar de AH gereden voor benodigdheden en hebben hem aangemeld op Amivedi. Naarmate de dagen verstreken merkten we hoe sociaal hij was en hoe graag hij rondrende door huis. Na een week waren we verliefd en en toen hij een week later nog niet door iemand gemist werd, hebben we Amivedi gemaild dat hij eraf moest. De dierenarts tipte ons toen om een vriendinnetje bij de dierenopvang te zoeken. We hebben hem toen eerst laten castreren en ons bij het Knaagspoor gemeld. En de rest is geschiedenis! Als je mij een jaar geleden had verteld dat we nu twee konijnen zouden hebben en we er zóveel plezier van zouden hebben, had ik je nooit geloofd. :) Maar we zijn heel blij met ze en zij met elkaar!”