Help jij 16 ernstig ondervoede gedumpte cavia's?

Opgehaald

675
70% bereikt van het totaalbedrag € 955
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
In het Kralingse Bos in Rotterdam zijn de afgelopen week maar liefst zestien gedumpte cavia's aangetroffen. Wandelaars die hun hond aan het uitlaten waren belden gelijk met medewerkers van de naastgelegen kinderboerderij, die op de melding af gingen.
 
De cavia's waren ernstig ondervoed en zeker vier hadden last van huidinfecties. Ze zaten als groep dicht bij elkaar en waren zichtbaar in slechte conditie. Ze lieten zich (waarschijnlijk door vermoeidheid) gemakkelijk vangen. 
 
Omdat de kinderboerderij geen dieren opvangt, zijn de cavia's door de dierenambulance opgehaald en naar ons gebracht. 
 
De groep bestaat uit 10 beren en 6 zeugjes. De beren moeten eerst aansterken en worden daarna allemaal gecastreerd. Onder de zeugjes zijn er 2, maar mogelijk 4 drachtig. 2 van de zeugjes zijn geopereerd aan grote cystes en meerdere cavia's hebben een vachtbehandeling gekregen.  
De medische kosten lopen op tot 955,- en daar komen de kosten voor de dagelijkse verzorging nog bovenop. De gecastreerde beren zitten nog minimaal 4 weken bij ons, de  drachtige zeugen verblijven minimaal 10 weken. 
In een overvolle opvang is dit best pittig, maar net als bij de andere dieren doen we dit met alle liefde. Zij hebben er per slot van rekening niet voor gekozen om als oud vuil gedumpt te worden.
 
Wil jij ons daarom helpen met een (kleine) financiele bijdrage?

Namens alle cavia's heel erg bedankt voor je hulp!

Draag jij bij aan de medische kosten die we maken voor deze 16 lieve, dappere cavia's?