Draag bij aan de medische kosten van Smartie en Karamel

Opgehaald

481
60% bereikt van het totaalbedrag € 800
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update 22-1: Ondanks dat de operatie goed is gegaan, is onze lieve Karamel toch nog overleden. Dit maakt alles dubbel zuur, want Karamel krijgt niet de nieuwe kans, die we haar zo gunde en de kosten blijven er gewoon toch! Daarnaast zijn er alweer meerdere operaties nodig geweest, zoals bijvoorbeeld voor konijn Hyper. Hij kwam binnen met een afgebeten testikel en moest met spoed naar de dierenarts. Ons medische potje blijft dus open staan. Help jij mee? Met jouw hulp kunnen we ons werk blijven doen!

Smartie en Karamel zijn twee mooie Vlaamse reuzen, die beide geopereerd moesten worden. Karamel kwam binnen met olifantstanden. Olifantstanden is wanneer de tanden niet goed op elkaar afslijten. Hierdoor ontstaat er scheefstand. Konijnentanden groeien gemiddeld 1,5 tot 2,5 mm per week, dus je kunt je voorstellen hoe snel tanden al richting neus gaan. Of erger nog richting gehemelte. Bij Karamel zijn haar tanden dan ook succesvol verwijderd en zij eet gelukkig weer als vanouds.

Smartie had twee abcessen onder zijn kin. Hij moest na het verwijderen van de abcessen jammer genoeg nog een keer onder het mes, want de abcessen kwamen terug. Dat is ondertussen ook gebeurd en met Smartie gaat het goed en ook hij eet als vanouds. Maar dan komen de rekeningen, want de dierenartsen hebben wel veel werk gehad aan deze twee knappe kanjers.

De kosten voor deze 3 operaties en verzorging loopt op tot zo'n € 800 en dat is voor ons heel veel geld! Help jij ons mee? 

 

En dan te bedenken dat er jaarlijks ongeveer 8 a 10 konijnen zijn, die binnenkomen met olifantstanden, want mensen willen of kunnen de kosten niet dragen voor de operatie en zetten het konijn dan buiten, waar hij een nare langzame dood door verhongeren tegemoet gaat. Wij zullen er dus altijd voor gaan om deze operaties te blijven doen, maar hopen op uw hulp in de grote kostenpost die dit met zich meebrengt. Uiteraard zijn dit niet de enige extra kosten, maar hebben we ook regelmatig amputaties van een poot na een breuk, spoed sterilisaties bij voedsters en nog meer, dus uw donatie is altijd welkom.

Draagt u onze dieren een warm hart toe en wilt u ons steunen, dan kan dit via de donatie knop.